Cardano (ADA) прогноз

Багатьох інвесторів цікавить Cardano прогноз, тому що криптовалюта цього блокчейну (ADA) позиціонується як альтернатива ETH і входить до десятки активів з найбільшою капіталізацією. 2021 виявився дуже успішним для ADA і ознаменувався зростанням у 17 разів: з $0,181 до $3,101. Розглянемо особливості платформи та криптовалюти, і складемо прогноз ADA на кілька років вперед.

Cardano (ADA)

 

Cardano насамперед – це децентралізована блокчейн-платформа, яку створив один із перших розробників Ethereum Чарльз Хоскінсон у партнерстві з гонконзькою компанією Input Output Hong Kong. Головна мета проєкту – створити екологічну та енергоефективну платформу для smart-контрактів, яка стане головною альтернативою блокчейнам Bitcoin та Ethereum.

Зокрема, майнінг BTC потребує колосальної кількості енергії. У Ethereum надто високі комісії. Cardano пропонує «зелений» принцип роботи за допомогою протоколу Ouroboros та доступність широкому загалу.

ADA – це власний токен блокчейну. Цифровий актив використовується для прямих (без посередників) перекладів між користувачами та участі у стекінгу. Наскільки перспективною є ADA криптовалюта, прогноз активу: всі ці питання розглянемо нижче.

 

Прогноз курсу Cardano (ADA) на 2022 рік


Незважаючи на небачене зростання минулого року вартість активу
знизилася (і це нормальна ситуація на ринку). Тому зараз ADA криптовалюта (прогноз 2022 р.) коштує менше $1. Розглянемо думки експертів.

Аналітична платформа WalletInvestor опублікувала власний ADA Cardano прогноз 2022 року та передбачила, що до кінця року актив коштуватиме від $0,0159 (нижній поріг) до $0,0477 (верхній поріг).

На сайті Coin Price Forecast є інший Cardano прогноз 2022 року до кінця року. Згідно з ним, криптовалюта коштуватиме $0,58, а курс у цей час буде волатильним (що у певні проміжки часу створить вигідні умови для трейдерів та інвесторів).

Портал TechNewsLeader пропонує власний прогноз Cardano 2022, згідно з яким середня вартість активу становитиме $0,66, а максимальна становитиме $0,76.

 

Прогноз курсу Cardano (ADA) на 2023 рік


Фахівці TechNewsLeader бачать ознаки нової ери криптовалютного ринку. Тому на Cardano (ADA)
прогноз позитивний. Є фактори, які свідчать про зростання вартості криптовалюти. Один із них — оптимістичні очікування аудиторії, бо блокчейн є досить перспективним і ще не реалізував власний потенціал. Отже, на ADA Cardano прогноз передбачає зростання до $0,99 до кінця 2023 року. Загалом ставка може бути не менше ніж $0,96, але не більше $1,13.

Coin Price Forecast також публікує прогноз курсу Cardano і визначає такі межі вартості: $0,61 до початку 2023 року і $0,68 на завершення.

 

Прогноз курсу Cardano (ADA) на 2024 рік


Такий прогноз Cardano потребує базового аналізу. У токена кілька галузевих переваг: зокрема,
конкурентоспроможні варіанти логістики, оплати та зберігання. За оцінками експертів TechNewsLeader, середня вартість криптоактиву в 2024 році зросте до $1,49: якщо блокчейн приверне більше інвесторів. Можлива мінімальна вартість складатиме $1,45. Є думка, що рік закінчиться для валюти показником 1,7 дол.

У Coin Price Forecast за ADA прогноз інший: $0,74 на середину 2024 року і $0,80 на завершення.

 

Прогноз курсу Cardano (ADA) на 2025 рік


Щоб скласти на Cardano довгостроковий прогноз, варто оцінити
потенціал криптовалюти. На думку представників TechNewsLeader, він величезний. Якщо розробники платформи продовжать впроваджувати нововведення з дорожньої карти, кількість користувачів блокчейну стабільно зростатиме. Це призведе до збільшення обсягу інвестицій та зростання вартості цифрового активу.

Cardano прогноз 2025 року передбачає мінімальну вартість на рівні $2,08, середню ціну $2,14, а максимальну — $2,48. У Coin Price Forecast прогнози менш оптимістичні: $0,85 на середину року і $0,96 наприкінці.

 

Як працює Cardano (ADA)


Блокчейн розроблений
для розкриття перспективності технології смарт-контрактів. Підтримка цієї технології дозволяє платформі укладати угоди без зовнішнього контролю. Користувачеві достатньо визначити будь-яку конкретну умову, і вона буде реалізована автоматично, без необхідності особистої участі.

Реалізація технології дозволить повноцінно підтримувати DApp на блокчейні. Фінальна мета у філософії платформи — створити умови для надання послуг, які нещодавно були доступні лише у традиційному фінансовому секторі.

Якщо розробникам вдасться повноцінно продати свою дорожню карту, прогноз ADA Cardano буде однозначно позитивним. Блокчейн третього покоління, до розробки якого активно залучають вчених, — справді перспективний проєкт.

 

Плюси та мінуси криптовалюти Cardano (ADA)

 

Серед переваг цифрового активу:

  • професійна команда розробників під керівництвом одного із творців Ethereum;
  • науковий підхід до розробки платформ;
  • добре продуманий та загальнодоступний план розвитку;
  • справедлива схема консенсусу;
  • демократичний контроль за майном та управлінням;
  • екологічність, що позитивно впливає попит;
  • найнадійніша мова програмування Haskell;
  • енергоефективність криптоплатформи;
  • детально налаштована схема змін у протоколі блокчейну.

Недоліки:

  • обмежений функціонал;
  • недостатньо розвинена екосистема;
  • невирішені проблеми синхронізації гаманця та підключення до мережі.

Очевидно, що система ще потребує доопрацювань (і вони заплановані), що дещо ускладнює прогнозування майбутнього цифрового активу. То скільки ж коштуватиме криптовалюта ADA? Прогноз точно не відповість. Все залежить від змін, які внесуть розробники, та інтересу аудиторії до блокчейну.

FAQ

1. Як високо може піднятися Cardano?

Є прогнози, за якими до 2030 року криптовалюта ADA коштуватиме від $15 до $17 за токен. Проте прогнозування повною мірою залежить від виконання розробниками Cardano дорожньої карти, поведінки інвесторів та загальної ситуації на ринку криптовалюту.

2. Чи є Cardano (ADA) гарним вкладенням?

Так, криптовалюта входить до ТОП-10 найцінніших. Її ринкова капіталізація становить $16,025,671,231. У неї фіксована емісія, і більшість монет вже видобуто. Платформа, на якій працює актив, перспективна та позиціонується як альтернатива двом найпопулярнішим блокчейнам: Bitcoin та Ethereum. Створено всі умови для перспективного зростання вартості ADA. Чи це станеться — покаже час.

3. Коли варто купувати ADA?

Про те, що найближчим часом зросте в ціні Cardano криптовалюта, прогноз більшості експертів збігається. Враховуючи всі прогнози (короткострокові та довгострокові), варто купувати її вже зараз, поки вартість невисока.

Шукаєте, де купити криптовалюту за фіат чи продати крипту?

Онлайн обмінник криптовалют ObmenAT24 пропонує вигідні умови для обмінних операцій: низькі комісії, прозорі процеси та великий вибір варіантів обміну.